Ulei

Uleiul de masaj pe bază de lavandă si beneficiile sale

Uleiul de masaj pe bază de lavandă si beneficiile sale

Lavanda este o plantă originară din regiunea mediteraneană frecvent utilizată pentru a aroma diferite produse: alimente, băuturi, săpunuri și alte produse cosmetice. De asemenea, este una dintre cele mai cultivate culturi de plante din lume pentru producerea uleiurilor esentiale folosite in compoziția uleiurilor special concepute pentru masaj, Portrait.

Beneficiile lavandei au fost descoperite în urma cu peste 2500 de ani si este folosita inca din antichitate atat pentru parfumul său calmant și liniștitor cât și pentru proprietățile sale medicinale.

Uleiul de lavanda este un produs folosit în special pentru aromaterapie și se face prin distilarea la abur a florilor plantei după procesul de uscare. Calitatea uleiului este evaluată prin compoziția chimică a acestuia și prin opinia organoleptica a aromatizantilor, astfel că, echipa Portrait se asigură că oferă clienților săi cele mai calitative produse, folosind în compoziția uleiurilor de masaj esențe din regiunea Grasse, Franța.

Datorită proprietăților sale antioxidante, antimicrobiene, sedative, calmante și antidepresive puternice în care uleiul de lavandă abunda, acesta a fost utilizat timp de secole la rând atât în produsele cosmetice, cât și în domeniul terapeutic.

Cele mai cunoscute beneficii ale uleiului de masaj pe bază de lavanda se regăsesc in lista de mai jos:

1. Îmbunătățește starea de spirit și reduce stresul

Secolul 21 este recunoscut pentru boala de care suferă un procent din ce in ce mai mare al populației, anxietatea. In mod tradițional, lavanda a fost folosită pentru a trata problemele neurologice comune, precum migrenele, stresul, tulburarile de anxietate și depresia. Tehnica aromaterapiei îți va oferi relaxare și liniște după o zi agitată la muncă și te va face sa uiți de problemele cotidiene.

2.Susține sănătatea pielii

Din categoria beneficiilor externe pe care lavanda le are, datorită proprietăților antioxidante și antimicrobiene, are beneficii profunde asupra pielii, fiind considerată printre cele mai eficiente remedii naturiste, deoarece poate ajuta la ameliorarea unor afecțiuni, reacții alergice, acnee si pete pigmentare.

3. Îmbunătățește calitatea somnului

Diverse studii demonstrează că această plantă poate fi o abordare eficientă pentru a îmbunătăți calitatea somnului, în special la pacienții care se confruntă cu diferite boli.

Acest beneficiu este datorat proprietăților sedative și calmante, funcționând foarte bine și ca tratament pentru insomnii, împreună cu tehnici de masaj corespunzătoare.

4. Protecție antioxidantă

Lavanda este un antioxidant natural care acționează împotriva bolilor și afecțiunilor. Este recomandată folosirea ei, in ședințele de masaj, pentru îmbunătățirea imunității.

Lavanda și numeroasele sale virtuți au fost documentate și evidențiate de-a lungul timpului. Este important însă de știut cum să alegem acest produs, pentru a fi siguri de calitatea, puritatea și autenticitatea sa. Alege uleiul de masaj pe bază de lavandă din gama Portrait. Din dragoste pentru sănătatea ta! ❤️

Poti vedea uleiul nostru de lavanda accesand acest link!